Bebek Mamasına Ne Zaman Başlatılır?

Bebek mamasına ne zaman başlatılır ve bebeğe katı yiyeceklerle başlamak sorusu, emziren annelerin en önemli endişelerinden biridir. Bebek tek başına emzirildiği sürece tüm ihtiyaçlarının karşılanacağına dair kesin bir kesinlik vardır, ancak anne bebeği beslemeye başlaması gerektiğinde her zaman endişelidir, çocuğa iyi büyümesi için verilecek şeydir. Hızlı fiziksel büyüme ve gelişme ile karakterize olan yaşamın ilk iki yılı, besin alımından birçok değişikliğin etkilendiği zamandır. Besin yeterliliği yüksek beslenen sağlıklı bebekler, çevresel uyaranları öğrenmek ve bunlara tepki vermek için yeterli enerjiye sahiptir, bu da ebeveynlerin onlarla daha duygusal bir bağ kurmasını sağlar.

Anlaşıldığı üzere, yaşamın ilk 6 ayında sadece anne sütüyle besleme, bebeğin büyümesi ve gelişmesi için özel bir öneme sahiptir. Ancak 6 aylıktan itibaren bebeklerin anne sütünün yanı sıra sağlıklı, uygun, düşük hacimli ve yüksek enerjili besinlere ihtiyacı vardır. Başlangıçta bu besinler anne sütünden biraz daha konsantredir ve zamanla miktar, konsantrasyon ve çeşit olarak artar. Elbette bu dönemde bebeğin ana besini hala anne sütüdür. Ancak sadece ve özel olarak anne sütü onun yemeği değildir, ancak doğru yöntemi kullanarak bebek tamamlayıcı yiyecekler tüketmeye başlamalısınız.

Bebek Mamasına Ne Zaman Başlatılır-2

Katı Yiyecek Başlama Zamanı

Tamamlayıcı beslenmeye başlamak için en iyi zaman, bebeğin masada yemek yemeye ilgi duyduğu zamandır ve en iyi zaman 4 ila 6 aydır. Çocuk çiğnemek ve dilinin hareketini değiştirmek için ağzını sallar ve altı aylıkken uzanır ve ana babasının yemeğini alma eğilimindedir. Tamamlayıcı gıdalara başlamanın nedeni, bebeğin 6-9 aylıktan itibaren demir kaynaklarına ihtiyaç duyması ve 8-9 aylıktan itibaren anne sütünün artık bebeğe ihtiyacı olan enerjiyi sağlamamasıdır.

9 ila 12 aylıkken katı yiyeceklere başlamazsanız, ileride bebeğiniz katı yiyecekleri kabul etmekte zorlanacak ve özellikle aileniz varsa 3 aylıktan küçük bebeğinize katı yiyecekler verirseniz alerji öyküsü, gıda alerjileri geliştirebilirsiniz Çocuklarda çok yüksektir. Bazı durumlarda bebeğin emzirmeden sonra bile aç göründüğü veya bebeğin emzirilerek yeterince büyümediği 3 aylıktan itibaren tamamlayıcı gıdalara başlamak bile mümkündür. Şu anda bebeği süt tozu ile beslemeye çalışmamalıyız çünkü süt tozu yiyerek emzirmeye olan ilgisini yavaş yavaş kaybeder. Bütün bunlar tamamlayıcı beslenmeye belirli bir zaman ve saatte değil, bebeğin arzusuna göre başlamamız gerektiğini söylüyor. Son olarak, ilk yılın ikinci 6 ayında her tamamlayıcı öğünden önceki gün ve gece boyunca emzirmenin sık ve bebeğin istek ve isteğine göre düşünülmesi gerektiğini unutmayın.

Ayrıca ihtiyaçlarınız doğrultusunda >> Beslenme << ana kategorisine tıklayarak bebek beslenmesine yardımcı ürünlerimizi inceleyebilir ve online olarak satın alabilirsiniz.